E-mail instellen op Apple iOS

Er zijn twee manieren waarop u een e-mailaccount kunt configureren in de Mail-app op uw iOS-apparaat: automatisch en handmatig. Ontdek welke optie het beste bij u past.

Een e-mailaccount automatisch configureren

Als u een e-mailaanbieder zoals iCloud, Google of Yahoo gebruikt, kan Mail uw e-mailaccount automatisch configureren met alleen uw e-mailadres en wachtwoord. Dit doet u als volgt:

 1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts'.
 2. Tik op 'Voeg account toe' en selecteer uw e-mailaanbieder.
 3. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in.
 4. Tik op 'Volgende'. Mail controleert nu uw account.
 5. Kies gegevens uit uw e-mailaccount, zoals contacten of agenda's.
 6. Tik op 'Bewaar'.

Als uw e-mailaanbieder er niet bij staat, tikt u op 'Andere' om uw account handmatig toe te voegen.


Een e-mailaccount handmatig configureren

Als u uw e-mailaccount handmatig moet configureren, moet u zorgen dat u de e-mailinstellingen voor uw account weet. Als u uw e-mailinstellingen niet weet, zoekt u ze op of neemt u contact op met uw e-mailaanbieder. Voer vervolgens deze stappen uit:

 1. Ga naar 'Instellingen' > 'Wachtwoorden en accounts'.
 2. Tik op 'Voeg account toe', tik op 'Andere' en tik vervolgens op 'Voeg e-mailaccount toe'.
 3. Voer uw naam, e-mailadres, wachtwoord en een beschrijving van uw account in.
 4. Tik op 'Volgende'. Mail probeert de e-mailinstellingen te vinden en de configuratie van uw account te voltooien. Als Mail uw e-mailinstellingen heeft gevonden, tikt u op 'Gereed' om de configuratie van uw account te voltooien.

Is uw e-mailaccount geconfigureerd? Meer informatie over het gebruik van de Mail-app op een iPhone, iPad of iPod touch.


Accountinstellingen handmatig invoeren

Als Mail uw e-mailinstellingen niet kan vinden, moet u deze handmatig invoeren. Tik op 'Volgende' en voer deze stappen uit:

 1. Kies 'IMAP' of 'POP' voor uw nieuwe account. Als u niet zeker weet welke van de twee u moet kiezen, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder.
 2. Voer de gegevens in voor 'Server inkomende post' en 'Server uitgaande post'. Tik vervolgens op 'Volgende'. Als u deze gegevens niet hebt, zoekt u ze op.
 3. Als uw e-mailinstellingen juist zijn, tikt u op 'Bewaar' wanneer u klaar bent. Als de e-mailinstellingen niet juist zijn, wordt u gevraagd om deze te wijzigen.

Als u uw e-mailaccount nog steeds niet kunt configureren of uw e-mailinstellingen nog steeds niet kunt opslaan, neemt u contact op met uw e-mailaanbieder.

Terug